Vrijwilligers voor duofietsen

Gevraagd
Kwaliteit van leven

Fietsmaatjes Utrecht is een nieuwe, enthousiaste organisatie die van Utrecht de fietsstad voor íedereen wil maken. We maken het mogelijk dat mensen die minder mobiel zijn tóch lekker buiten kunnen bewegen met een fietsmaatje op een zogenaamde duofiets.

Dit doen we door gasten aan vrijwilligers te koppelen, en dat kan ook een familielid of bekende zijn. De fietsmaatjes gaan dan samen fietsen op een duofiets (een brede fiets waar twee mensen naast elkaar op kunnen zitten) met elektrische trapondersteuning. De vrijwilliger stuurt en trapt, en als gast kun je in je eigen tempo meetrappen als je dat wilt.

Fietsmaatje in Leidsche Rijn worden?

Om dit ook in Leidsche Rijn aan te kunnen bieden, zoeken we in deze wijk nog enthousiaste vrijwilligers. Je bent welkom om mee te helpen als fietsbeheerder die wekelijks de fietsen goed nakijkt, als fietsmaatje die er op uit gaat met de duofiets, of als vrijwilligerscoördinator die gasten en vrijwilligers aan elkaar koppelt. Binnenkort schaffen we de eerste duofietsen aan en in de lente starten we met de eerste fietstochtjes.

Wil je hier meer over weten of je als vrijwilliger aansluiten? Stuur dan een berichtje naar info@fietsmaatjesutrecht.nl of kijk op fietsmaatjesutrecht.nl en vul het aanmeldformulier in

Meedoen als gast op de duofiets

Hou je van fietsen, maar gaat dat door omstandigheden niet (meer)? Lijkt het je heerlijk om nog eens een tochtje te maken in de stad en omgeving als de zon schijnt? Daarbij kan Fietsmaatjes Utrecht helpen. Samen met een vrijwilliger kun je gaan fietsen op een duofiets. Je zit dan naast elkaar op een comfortabele stoel. De duofiets heeft elektrische trapondersteuning. De vrijwilliger stuurt en trapt en als gast kun je in je eigen tempo meetrappen als je dat wilt. De duofiets is stabiel en veilig voor iedereen. Voor een ritje vragen we een kleine bijdrage van €3.

Fietsmaatjes zit nog in de opstartfase, maar je kunt je alvast opgeven als gast. Dat kan door het formulier op de website van Fietsmaatjes Utrecht in te vullen.

Meer informatie

Kijk op fietsmaatjesutrecht.nl voor alle informatie.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

-6